Warning: include(html/template.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb19770/domains/yvonnevaneeden.nl/public_html/templates/fjt002_j25/index.php on line 62

Warning: include(html/template.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb19770/domains/yvonnevaneeden.nl/public_html/templates/fjt002_j25/index.php on line 62

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/template.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb19770/domains/yvonnevaneeden.nl/public_html/templates/fjt002_j25/index.php on line 62

Met conflictbemiddeling wordt bedoeld het gezamenlijk oplossen van een conflict. Dit zal zijn met behulp van een neutraal persoon. Een onafhankelijke derde. 

Een conflict vraagt om een oplossing en met de partijen wordt daar naar gezocht. In de meeste gevallen zal er voor een conflict een oplossing zijn. De oplossing moet voor de partijen wel aanvaardbaar zijn. Meestal wordt er door de partijen de oplossing niet meer gezien. Conflictbemiddeling kan daar eventueel verandering in brengen.

Een voorwaarde is wel dat de partijen bereidheid tonen voor het vinden van een oplossing. Zij hebben hetzelfde doel: Een gezamenlijke oplossing.

Bij het zoeken naar deze oplossing wordt rekening gehouden met de partijen, zij hebben een eigen blik op het conflict en de ene waarheid is de andere nog niet.

De uitgangspunten bij conflictbemiddeling zijn:

* vrijwilligheid, geen partij wordt gedwongen om deel te nemen aan mediation

* Vertrouwelijkheid van alle partijen waaronder ook de mediator. Men verbindt zich aan geheimhouding.

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Communicatiemodel

Publicatiedatum

De basis van communicatie is een heel simpel model waarbij de communicatie plaatsvindt tussen 2 personen ( A en B)

Persoon A wil een boodschap vertellen aan persoon B.

Persoon A zoekt in zijn hoofd de woorden die bij de boodschap horen, dit noemt men coderen, en zendt vervolgens de boodschap over naar persoon B. Persoon B hoort de woorden van persoon A en ontvangt zo de boodschap.

Vervolgens vindt er weer een decodering plaats in het hoofd van persoon B en zo interpreteert persoon B de boodschap. Als persoon B antwoord geeft, verandert hij van ontvanger van de boodschap in de zender.

 

A (zender)- - -coderen- - - Boodschap- - -decoderen- - -B (ontvanger)

Lees meer: Communicatiemodel